Op woensdag 4 september 2013 nam het gemeentebestuur van Temse afscheid van Lena Adriaenssens. Zij was negen jaar als schoonmaakster werkzaam in het Scheldebad. Lena is eigenlijk over heel ons land bekend: zij is immers dé Lena die bedoeld wordt in de hit ‘Lena’ van de groep 2 Belgen (Rembert De Smet is gehuwd met haar zus).

De band kwam uit Gent en bestond in eerste instantie uit zanger-gitarist Rembert De Smet en drummer Herman Celis. In 1982 (*) verschenen de eerste single Quand le film est triste / Lena en het eerste album 2 Belgen. Na dit eerste album werd het duo uitgebreid tot een echte band. De singles Opération Coup de Poing (een cover van Alpha Blondy’s Brigadier Sabari), Lena en Queen of Mine waren grote hits in België en worden nog steeds veel op de radio gedraaid.
De groep werd officieel ontbonden in 1993. De Smet werd later actief met de flamenco-popgroep Está Loco. Hiermee heb ik hem eens aan het werk gezien in een Spaans restaurant in Gent. Op 28 januari 2017 overleed hij op 62-jarige leeftijd ten gevolge van kanker. (Wikipedia)

(*) In die periode moet Rembert verhuisd zijn naar Temse. Ik heb hem alvast vaak ontmoet in dancing Marron op de Oostberg, waar ook het Masereelfonds-Temse een tijdje zijn thuisbasis heeft gehad. Dat zou ook de band met Lena Adriaenssens kunnen verklaren. Ik geloof ook dat in die tijd de “tweede Belg” een Temsenaar was, namelijk Pat Riské.

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.