Frederik Veuchelen (Korbeek-Lo, 4 september 1978) is een voormalig Vlaams wielrenner (bovenstaande foto Erik Westerlinck; onderstaande foto Jérémy Jähnick).

Frederik Veuchelen, professional sinds 2004, begon zijn carrière bij Vlaanderen-T Interim. Vanaf 2005 reed hij voor Chocolade Jacques. Zijn opvallendste resultaat was de onverwachte winst in de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen in 2006. In 2009 stapte hij over naar Vacansoleil. Hij reed vaak in dienst maar af en toe werd hij toch als kopman uitgespeeld. In de Parijs-Nice van 2012 liet hij van zich spreken door twee opeenvolgende dagen in de aanval te trekken en zo mee te strijden om de bergtrui. Aan het einde van het seizoen 2013 stopte Vacansoleil de sponsoring van zijn wielerploeg, waarna Veuchelen een contract tekende bij Wanty-Groupe Gobert. Op 10 oktober 2017 maakte hij zijn afscheid aan de wielersport bekend. Hij begeleidt nu jonge sporters.

Ronny De Schepper
40 Frederik Veuchelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.