De Fransman Tony Gallopin (foto’s Erik Westerlinck) heeft gisteren op indrukwekkende wijze de zevende etappe in de Vuelta van Puerto Lumbreras naar Pozo Alcon, goed voor 185 kilometer, gewonnen. De ex-renner van Lotto-Soudal verraste de medefavorieten in de slotkilometers.

Tony Gallopin (Dourdan, 24 mei 1988) is een Frans wielrenner die anno 2017 rijdt voor Lotto Soudal. Hij is de zoon van voormalig wielrenner Joël Gallopin en de neef van ploegleider Alain Gallopin. Hij is getrouwd met de Franse oud-wielrenster Marion Rousse.
Gallopin werd in 2006 tweede tijdens de Europese kampioenschappen tijdrijden voor junioren in Valkenburg. Daarnaast werd hij op het wereldkampioenschap in Spa-Francorchamps derde in zowel de tijdrit als de wegwedstrijd. Zijn eerste profzege behaalde hij in 2010 in de Ronde van Luxemburg, waarin hij de derde etappe wist te winnen. In datzelfde jaar deed hij aan zijn eerste grote ronde mee; in de Ronde van Spanje eindigde Gallopin op plek 89. In 2013 won Gallopin de wielerklassieker Clásica San Sebastián. In 2014 stapte hij over naar de Belgische ploeg Lotto-Belisol. Voor dit team veroverde hij de gele trui in de negende etappe van de Ronde van Frankrijk naar Mulhouse. Een dag later, op de Franse nationale feestdag, verloor hij de leiderstrui echter alweer aan de latere winnaar Vincenzo Nibali. (Wikipedia)

Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck16 Gallopin Tony

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.