Een Ronde van Finland bestaat uiteraard niet. Bij mijn weten bestaan er zelfs geen kleinere rondes die slechts een gedeelte van dit uitgestrekte, maar grotendeels onberijdbare, land bestrijken. Het Fins kampioenschap wielrennen op de weg daarentegen wordt reeds sedert 1911 georganiseerd. De eerste winnaar volgens Wikipedia was Juho Jaakonaho (1882-1964), maar volgens de Wielersite werd er zelfs reeds in 1899 en 1900 een kampioenschap verreden, telkens gewonnen door P.Rahikainen. De data van die eerste kampioenschappen zijn niet bekend, de eerste bekende datum is die van 23 september 1923 wanneer Raul Hellberg de eerste van zijn acht titels behaald, waarmee hij de (wellicht onklopbare) recordhouder is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.