Nils Politt (foto’s Jean-Pierre Verstraete) heeft de slotrit van de vernieuwde Ronde van Duitsland gewonnen. In Stuttgart klopte hij Matej Mohoric en Damiano Caruso in de sprint van een uitgedund peloton. Na de BinckBank Tour schreef de Sloveen hierdoor nu ook de Deutschland Tour op zijn palmares, terwijl Nils Politt op deze manier op de valreep nog tweede werd in de einduitslag.


Nils Politt (Keulen, 6 maart 1994) is een Duits wielrenner die anno 2018 rijdt voor Team Katjoesja Alpecin. In 2014 werd hij Duits kampioen tijdrijden bij de beloften door het bijna dertig kilometer lange parcours zes seconden sneller af te leggen dan Maximilian Schachmann. Een jaar later kwam Politt solo als eerste over de finish in de wegrit.
In 2016 werd Politt prof bij Team Katjoesja, de ploeg waarvoor hij sinds augustus van het jaar ervoor al als stagiair actief was. Zijn seizoensdebuut maakte hij in de Ronde van Qatar, waar hij, mede door een elfde plek in de tijdrit op de derde dag, op de vierde plaats in het jongerenklassement eindigde. In Le Samyn ging Politt in de aanval en probeerde in de slotfase alleen weg te rijden. Echter, de aanvalspoging van de jonge Duitser slaagde niet: hij werd vijfde. In juni werd hij derde op het nationaal kampioenschap tijdrijden, achter Tony Martin en Jasha Sütterlin. (Wikipedia)

14 nils pollit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.