Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat de beloftevolle Italiaanse wielrenner Mirko Lauria werd geëlektrocuteerd toen hij zijn oom wilde redden die in het water was gevallen tijdens reparatiewerken aan een besproeiïngssysteem. Er was immers ook een draad in het water gevallen waarop stroom stond.

In 1994 was Mirko Italiaans kampioen geworden bij de junioren, zowel op de weg als in de tijdrit. Een jaar later won hij de Ronde van Toscane voor junioren en werd hij tweede in het WK op de weg en achtste in het WK tijdrijden. In 1998 werd hij vierde in het Europees Kampioenschap tijdrijden bij de beloften. Een jaar later kreeg hij een profcontract aangeboden bij Riso Scotti (zie bovenstaande foto). In 2000 stapte hij over naar Alexia. Resultaten bij de profs bleven echter uit en hij ging opnieuw fietsen louter voor het plezier. Tot het tragische ongeval op 26-jarige leeftijd daar dus een einde aan maakte.

(Met dank aan Wilfried Journée van de Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.