Het is al 25 jaar geleden dat Alton Jay Rubin, beter gekend als Rockin’ Dopsie, is overleden.

Hij was al bijna 45 jaar toen hij in 1976 erkenning kreeg. Hij speelde nochtans reeds van zijn zestiende op zijn accordeon cajun en zydeco-muziek, maar aangezien hij linkshandig was, bespeelde hij zijn instrument wel ondersteboven (zie foto). Hij noemde zich Rockin’ Dopsie naar een danser uit New Orleans. In zijn groep The Twisters zaten tal van zijn negen kinderen, maar ook b.v. John Hart, de blinde saxofonist van Clifton Chenier. Hart is overigens net als Chenier zelf in de jaren tachtig overleden. Rockin’ Dopsie zelf kreeg in die jaren Paul Simon over de vloer, die wilde dat hij zijn medewerking zou verlenen aan zijn elpee “Graceland”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.