De Vuelta is gisteren begonnen met een minuut stilte voor Javier Ochoa die eergisteren is overleden.

Zijn triest verhaal is gekend: na een schitterend debuut in de Ronde van Frankrijk 2000, waarin hij de eerste bergrit met aankomst op La Plagne wint en 13de wordt in de eindstand zijn voor 2001 zijn de verwachtingen groot. Maar op 15 februari slaat het noodlot ongenadig toe. Javier Ochoa en zijn tweelingbroer Ricardo worden op training in Zuid-Spanje aangereden door een vrachtwagen. De gevolgen zijn verschrikkelijk: Ricardo is op slag dood, Javier wordt met een ernstige rugkwetsuur en talloze breuken afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij maandenlang in coma blijft. In de zomer van 2001 ontwaakt hij uit de coma en begint aan een maandenlange revalidatie. Een terugkomst naar de beroepswielersport zat er niet meer in, maar op de Paralympics rijdt hij iedereen naar huis. Toch wordt hij daarna opnieuw zwaar ziek en aan deze slopende ziekte is hij uiteindelijk ook bezweken.
foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.