26 augustus : n.a.v. het wereldkampioenschap een internationale bijeenkomst in Ronse
Ons voorstel bij de start aan de piste van de Blaarmeersen om in twee groepen te rijden ging niet door, want niemand vroeg er naar. Alleen Michael en Eddy vertrokken een uur vroeger omdat Michael moest gaan werken, terwijl Guido en Rudy twee uur later vertrokken omdat ze als laatsten bleven bij de inschrijvingen.

SNA in totaal met 17 deelnemers was een succes. Om 9 u stipt vertrokken de 13 in groep naar Ronse, en alhoewel Dimitri het 10 km van Ronse al lastig had, waren ze toch op 2 uur aan het stadhuis, om rond 11 u te vertrekken voor het 14 km parcours met 9. We waren er al 4 kwijtgeraakt in het Ronse-gewoel boven de Kruisberg, doordat ze de auto niet volgden.
Toen wij vertrokken kwamen we Eddy en Michael tegen, dus zij hadden 14 km voorsprong of was het toch niet zo vlot gegaan met die 1 uur voorsprong?
Op 500 m. voor het einde kwam plots een klein Marokkaantje uit een zijstraat gevlogen met zijn crossfiets pal in onze groep met het gevolg dat Ronny tegen de grond sloeg. Gelukkig niet erg (*) en zo kwamen we terug aan waar we onze verlorenen terug zagen om dan na het eten samen naar huis te fietsen. Luc, Dimitri en Kirsten gingen met de auto mee terwijl onze jongste John met broer Roddy een prachtprestatie leverde door terug naar huis te fietsen al had Roddy het lastig op de Kruisberg.
De uitslag: een juist totaal hebben we niet kunnen bekomen. Er waren ruim 1300 BWB-deelnemers en een goede 400 niet-aangeslotenen. Hiervan vertrokken er 265 in Oudenaarde voor het zware parcours, 188 in Gent voor een langer maar gemakkelijker parcours, 8 in Brabant en de rest in Ronse zelf. Van die 188 in Gent waren er 122 BWB’ers en 66 anderen waaronder 9 uit Engeland, 6 uit Oostende en enkele uit Antwerpen.
In de totale uitslag komt SNA goed uit de bus:
1 Rap en Glad Oudenaarde 23 deelnemers
2 SNA 17
3 Gemeentehuistrappers Destelbergen 16 (niet BWB)
4 Maarkedal 15
5 Vrije Vogels 13
6 Oostakker 12
Kempisch wielerverbond 12 (niet BWB)
8 Oud en Jong 11
9 Mercey-roadclub Liverpool 9 (niet BWB)

André Dhondt

(*) Dat was helaas wat voorbarig. Ikzelf had inderdaad alleen maar schaafwonden en mijn fiets leek op het eerste gezicht ook de val te hebben doorstaan. Maar de rechter pedaal moet toch een tik hebben gekregen, want die zou later steeds schuiner gaan staan, tot ik hem uiteindelijk aftrapte tijdens de Provinciale Bijeenkomst (zie verslag 1 oktober).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.