Vandaag is het 300 jaar geleden dat New Orleans door Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville werd gesticht. De nederzetting werd genoemd naar de Fransman Filips II van Orléans.

De stad was tot 1849 de hoofdstad van Louisiana, but there were ethnic tensions between the Creoles and the Anglos. The Creoles were normally French speaking, native people. They were often of mixed race and somewhat resented Anglos. Anglos were more white, English-speaking people of British or American descent who started coming to New Orleans early in the 1820s. Because there were mostly Creoles in New Orleans, the government decided to shift the government over to Donaldsonville, but after only one term, the capital was moved back to New Orleans. Then, they decided to move to Baton Rouge.
New Orleans is de bakermat van de Dixieland, ook de New Orleans-jazz genoemd. Het is de benaming voor de vroegste stijlen van jazzmuziek die aan het begin van de 20e eeuw in New Orleans ontstonden. New Orleans Jazz eerst, enige tijd daarna de Dixieland-jazz als reactie van de blanke gemeenschap daarop.
De meest gesproken taal in New Orleans is nu het Engels, 90,31%, gevolgd door Spaans 4,84%, Vietnamees 1,87% en dan pas Frans 1,20%. Jaarlijks wordt in New Orleans carnaval gevierd, het carnaval van New Orleans heet Mardi Gras. Mardi Gras is Frans voor Vette Dinsdag, de dag voor Aswoensdag. Het is een verkleedfeest en een paradefeest.
De keuken van New Orleans is specifiek met zeedieren, zoals garnalen en oesters. New Orleans wordt ook wel The Big Easy genoemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.