Vijftig jaar geleden kwam Cynthia Powell Lennon terug van een reis naar Griekenland (*) en trof haar echtgenoot in bed aan met Yoko Ono. Ze startte meteen een echtscheidingsprocedure op. Precies vijf jaar eerder was op deze dag “She loves you” uitgebracht en dat gebeurde dan ter gelegenheid van de eerste huwelijksverjaardag van John en Cynthia.

Dat was misschien wel waar (that she loved him), maar het omgekeerde was duidelijk lang niet altijd het geval. Integendeel zelfs, veel later raakte bekend dat Lennon Cynthia af en toe een pak slaag gaf. Zodanig zelfs dat in 2012 de actiegroep “Abuse Sticks Out” stickers aanbracht op zijn CD’s met de waarschuwing: “Koop dit album niet. Deze man slaat vrouwen.“

(*) Het dient wel gezegd dat zijzelf op deze reis vergezeld was van hun zoontje Julian, maar ook van… Donovan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.