Niels Destadsbader (foto NilsMlcknbck via Wikipedia) is van alle markten thuis. Geboren in Kortrijk, maar opgeleid in Gent kreeg hij in 2007 zijn eerste grote rol te pakken als Suske in de musical “Suske en Wiske”. Een jaar later speelde hij al de hoofdrol in de televisieserie “Amika” en nam hij deel aan de BV-zangwedstrijd Steracteur Sterartiest op de televisiezender Eén. Hij strandde in de halve finale en behaalde een vierde plaats. 

Na zijn deelname aan Steracteur Sterartiest begon Destadsbader als zanger te werken aan een eerste muziekalbum. In de zomer van 2008 bracht hij hiervan een voorproefje op diverse podia met het nummer Verlangen

Destadsbader startte op 3 september 2009 met presenteren op de Vlaamse jeugdzender Ketnet. Als zogenaamde wrapper praatte hij live de programma’s aan elkaar, speelde hij spelletjes met de kijkers en interviewde hij studiogasten. In 2010 maakte hij zijn intrede als Ronaldino in “F.C.De Kampioenen”, een jaar later gevolgd door “De Elfenheuvel”. Op 6 september 2014 nam hij afscheid van Ketnet en maakte de overstap naar VTM.

In het najaar van 2014 presenteerde hij ‘Dansdate’ bij VTM. In 2015 presenteerde Destadsbader met de Nederlandse zanger en presentator Gerard JolingK3 zoekt K3 op VTM en SBS6. Daarna toerde Niels rond met de theaterproductie Aspe, ‘Moord in het theater’, waarin hij een hoofdrol vertolkt. Daarnaast steelt hij alle harten als jurylid van ‘Belgium’s Got Talent’.
Niels krijgt iedereen aan het dansen op tal van evenementen en festivals, dus dat was in 2016 ook het geval bij Temse in de Wolken.

Op 21 oktober 2016 kwam zijn album Speeltijd uit. Het nummer Speeltijd zelf is een eerbetoon aan zijn overleden vriend Robbie Van Eeckhout, bassist in zijn begeleidingsgroep. Met Skwon Meiske (Niels & Wiels) won hij op 13 augustus 2017 de Radio 2 Zomerhit. In 2018 nam Destadsbader deel aan Liefde voor Muziek, samen met andere bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten. Vijf van zijn liedjes uit het programma stonden gelijktijdig in de Vlaamse Top 50. 

Tijdens het WK 2018 en het EK 2021 presenteerde hij op de wedstrijddagen van de Rode Duivels, samen met Miguel Wiels, F.C. Niels & Wiels op Radio 2. Op 6 juli 2021 werd bekendgemaakt dat Destadsbader niet langer exclusief verbonden bleef aan VTM. Op 21 augustus 2021 maakte hij bekend dat hij programma’s gaat maken voor Eén en Radio 2

Referentie
http://www.nielsdestadsbader.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.