45 jaar geleden trouwden de popzangers Kris Kristofferson en Rita Coolidge met elkaar. En nee, er was geen fotograaf aanwezig bij hun eerste huwelijksnacht, bovenstaande foto is een scène uit de film “Pat Garrett and Billy the Kid”.

“Pat Garrett and Billy the Kid” was eigenlijk een project van James Coburn, who wanted to play the legendary sheriff Pat Garrett. Peckinpah casted Kris Kristofferson as the outlaw, although Kristofferson was 36 when the film was made, playing 21-year-old Billy the Kid. Kristofferson’s band would play small roles, along with his wife Rita Coolidge, waarmee hij een legendarische bedscène draaide.
Kristofferson also brought Bob Dylan into the film, initially hired to write the title song. Peckinpah had never heard of Dylan before, but was reportedly moved by hearing him play the proposed title song and hired him immediately for the smaller role of Alias. Among the songs written by Dylan for the film was “Knockin’ on Heaven’s Door”, still regarded as one of rock music’s most enduring anthems.
Rita Coolidge en Kris Kristofferson brachten na hun huwelijk een album uit, “Full Moon”. Later zou een tweede album volgen, “Breakaway”. Een van de nummers die ze samen hebben opgenomen was “We must have been out of our minds”, wat niets anders is dan een bewerking van het cajunsucces “T’es jolie et t’es mignonne” van Wallace Reed. Het huwelijk zou in 1980 eindigen in een echtscheiding. Ze hebben samen een dochter, Casey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.