Vandaag is het vijftig jaar geleden dat wij op het einde van onze vakantie in de Provence het acteurspaar Marc Decorte (1918-1981) en Jo Crab (1918-1981) en hun vier kinderen (*) hebben ontmoet in het zwembad van Saint-Saturnin.

Ik moet ten voordele van mijn ouders zeggen dat wij die mensen niet echt hebben lastig gevallen. Of ze b.v. op bovenstaande foto te zien zijn, weet ik niet. Het is eigenlijk een foto van mijn vader die op de voorgrond in het water lag, maar misschien wilde mijn moeder ongemerkt op de achtergrond wel de familie Decorte mee op de foto hebben. Als dat al zo is, is het zo “ongemerkt” dat ze inderdaad niet te herkennen zijn. Uiteraard moest de grote populariteit van moeder Decorte als madame Arabelle in “De Collega’s” nog komen!
Ikzelf was toen zestien jaar en ik herinner me in het zwembad zelf een gesprek met de kleinste jongen uit het gezin die zich bekloeg over het gedrag van zijn oudere zus (waarom precies dat kan ik me nu niet meer herinneren). Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik toen met de latere beruchte regisseur Jan Decorte heb gesproken, maar ik zie nu op Wikipedia dat die een jaar ouder is dan ik. Dat kan Jan dus absoluut niet geweest zijn.
Ik heb ook altijd gedacht dat de zus waarover hij het had, Marleen was, die later als Marlene Edeling zelf carrière zou maken. Pas veel later heb ik ook hier moeten vaststellen dat Marlene op dat moment al begin in de twintig was. Dan is het hoogst onwaarschijnlijk dat die jongen het over hààr had, want hij sprak duidelijk over een tienerzus en een jonge vrouw van in de twintig gaat allicht ook niet meer op reis met haar ouders. Bovendien was ik op dat moment in volle puberteit en ik zou me dan zo’n beeldschone zus in bikini ongetwijfeld hebben herinnerd…
Op 5 januari 2017 reageerde een zekere Marieke hierop met “Denk dat de tekst toch een fout bevat. Als Jan Decorte kloeg over zijn oudere zus kan dat enkel Marleen geweest zijn of Marieke. Marleen is de jongste van de twee oudere zussen. De andere zus is een jongere zus dan Jan.” Ik neem dus aan dat dit de oudste zus Marieke was, maar over welke “fout” ze het nu juist heeft, is me niet duidelijk. Zij reageerde op een tekst waarin ik nog dacht met Jan te hebben gesproken, maar dat lijkt me niet de “fout” te zijn die ze bedoelde. Dat het niet Marleen was, waarover “Jan” het had, dat had ik dus zelf ook al ingezien, maar Marieke schrijft zelf dat zij de oudere zus is van Marleen en dat de derde zus nog jonger is. Dus dan moet het toch Marleen zijn geweest?

(*) In totaal hadden ze zes kinderen, maar de twee jongsten (een jongen en een meisje) waren op dat moment nog niet geboren of althans toch niet aanwezig bij mijn weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.