Elke dag leer ik iets bij. Zo wist ik helemaal niet dat er tijdens de Russische revolutie ooit een rechtstreekse confrontatie had plaatsgevonden tussen de bolsjevistische revolutionairen en Amerikaanse troepen. Nochtans meldt On this day vandaag: “1918: US troops overrun at Archangelsk by Bolshevik troops”. Als ik dan echter op Wikipedia ga kijken, dan lees ik daar een heel ander verhaal. Daar publiceert men dan ook een foto van bolsjevistische strijders die krijgsgevangen zijn genomen door de Amerikanen (zie bovenstaande foto). Enfin, welke positie men ook inneemt: de confrontatie is er wel degelijk geweest en uiteindelijk is de Russische revolutie geslaagd. Dat is wat ik ervan heb onthouden.

Een gedachte over “Honderd jaar geleden: de bolsjevieken hakken de Amerikanen in de pan (of toch niet?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.