Na zes jaar “daten” huwde zanger Paul Simon 35 jaar geleden met actrice Carrie Fisher (prinses Leia uit “Star Wars”).

Voor Simon was het zijn tweede huwelijk (uit een eerste huwelijk heeft hij een zoon, Harper). According to Homeward Bound: The Life of Paul Simon by Peter Ames Carlin, Fisher was already heavily involved with drugs (she was introduced to them when she was 13) when she first was introduced to Simon while filming Star Wars. Though she was being pursued by three other men, her attraction to Simon was instantaneous. They quickly moved into an apartment in New York City’s Central Park West together. But Fisher’s highs also came with very intense lows. “They fought a lot,” writes Carlin. The biography explains this caused Simon and Fisher to divorce in July 1984, although they continued to date on and off for about a decade before finally ending their relationship after a psychedelic trip in the Amazon. Paul Simon zelf kwam slechts uit zijn depressie door het beluisteren van Zuid-Afrikaanse muziek, wat uiteindelijk in het meesterlijke “Graceland” uitmondde.
Carrie Fisher (1956-2016) was de dochter van actrice Debbie Reynolds (1932-2016) en zanger Eddie Fisher (1928-2010). Ze schreef in 1987 het autobiografische boek Postcards From the Edge dat later werd verfilmd met Meryl Streep, Shirley MacLaine en Dennis Quaid in de hoofdrollen. Daarna schreef ze “Surrender the pink”, dat voornamelijk over Paul Simon gaat, al was die het niet die ooit Carrie besprong met de woorden: “Surrender the pink!” Ze heeft deze titel behouden omdat het letterlijk een pars pro toto voor de vrouwelijkheid is. Haar laatste boek kwam uit in november 2016, vlak voor haar plotselinge dood door een zware hartaanval, terwijl ze op haar terugweg was van Brugge naar huis. “The Princess Diarist” gaat over haar belevenissen achter de schermen bij opnames van haar films.
Andere beroemde huwelijken die op 16 augustus werden ingezegend, zijn o.a.:
– in 1985 singer Madonna weds actor Sean Penn on her 27th birthday and
– in 2008 talk show host Ellen DeGeneres (54) weds actress Portia de Rossi (39) in Beverly Hills, California.
Echter ook: in 1968 singer/actor Frank Sinatra and 3rd wife actress Mia Farrow divorce after 2 years of marriage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.