De voormalige (Oost-)Duitse wielrenner Gerd Audehm viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Na een ongeluk in de sportschool in 2000 lag hij een maand in coma omdat hij zuurstoftekort had in zijn hersenen. Bij het ontwaken was hij niet meer de sportman die hij vroeger was.

Als lid van de DDR Mannschaft eindigde hij geregeld in de top tien van binnen- en buitenlandse ronden waarnaar hij werd afgevaardigd (Saksen, Tunesië, Oostenrijk, Griekenland, Cuba, de DDR zelf…). Na de Wende sloot hij zich eerst aan bij de semi-amateurploeg uit Nürnberg, waarmee hij tweemaal de Ronde van Rheinland-Pfalz won en ook derde werd in het nationale kampioenschap ploegentijdrit. Daarna werd hij opgevist door het grote Telekom, waarmee tweemaal de Tour betwistte (99ste en 28ste). Na vier seizoenen moest hij evenwel opnieuw afzakken naar de ploeg van Nürnberg, al was dat ondertussen wel een volwaardige profploeg geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.