Onder deze titel die identiek is aan een r.v.-cover van een paar jaren geleden presenteren Lucien Henneman en Bernard Gallart een documentaire over de Vlaamse brouwkunst. De brouwerij is steeds één van de belangrijkste industrieën geweest. Als men de productie per inwoner gaat bekijken, komt de Belgische brouwerij op de derde plaats onder de wereldproducenten. Met een jaarlijkse productie van om en bij de 15 miljoen HL, verschaft de Belgische bierindustrie, waarvan 3/4 in Vlaanderen, werk aan ongeveer 15.000 arbeid(st)ers en bedienden. Tienduizenden handelaars en herbergiers verdienen met het bier hun boterham (klinkt een beetje raar, die wending…). België is het bierland bij uitstek. Het verdient deze naam echter niet alleen door zijn grote verscheidenheid aan lekkere biersoorten, maar ook dankzij zijn ca. 50.000 horeca-zaken. Het is zo dat 83% van de Belgische bierproductie voor rekening van het binnenlandse verbruik komt.

Referentie
Niet ondertekend artikel (wat erop wijst dat het wellicht grotendeels een perstekst van de BRT zelf was) in De Rode Vaan nr.32 van 1988

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.