Aangezien er vanaf augustus 1988 geen TV-programma’s meer verschijnen in De Rode Vaan, zullen wij af en toe ook eens een blik vooruit werpen op een aantal interessante uitzendingen. Deze week beperken we ons tot de BRT.

Vrijdag 5 augustus, 22.40u
Filmportret van John Cleese

Deze BRT-productie van Leo Mees is een programma van de Dienst Kunstzaken. Het betreft een interview met John Cleese over zijn leven en carrière. Herinneringen aan de tijd toen hij deel uitmaakte van het « Monty Python » gezelschap, zijn medewerking aan de succesvolle TV-serie « Fawlty Towers » en bedenkingen bij zijn huidige werk (o.a. de publicatie van het boek « Families And How to Survive Them »). Geïllustreerd met fragmenten uit « Monty Python » televisieshows en -films en fragmenten uit « Fawlty Towers ».
Zaterdag 6 augustus, 19.05u
Toeristisch portret van Ronse

Net een kwarteeuw geleden was Ronse het toneel van een incidentrijk WK voor beroepsrenners. Vandaag wijken we ook af en toe van het parcours af om de Koningin van de Vlaamse Ardennen beter te leren kennen. Langs de 32 km lange Fietsroute nr 3 liggen niet alleen start en aankomst van het wereldkampioenschap voor wielrenners dat dit jaar zal worden verreden, maar ook een boeiend stuk verleden. « Boeketje » hield o.a. even halt aan de crypte en het textielmuseum.

89 david bowie en catherine deneuve

Zondag 7 augustus, 22.45u
« De roofdieren »

« The Hunger » is een speelfilm van Tony Scott met Catherine Deneuve en David Bowie uit 1983.
New York, in de jaren ’80. Vampiere Miriam (Catherine Deneuve) en haar minnaar John (David Bowie) lokken uit een discotheek twee jonge mensen mee naar hun huis om hen daar te vermoorden. Ze hebben immers vers bloed nodig om onsterfelijk te blijven. Bij John treden echter ernstige verouderingsverschijnselen op en hij gaat te rade bij dr.Sarah Roberts, een specialiste in verouderingsprocessen (Susan Sarandon). Tijdens het wachten wordt John zienderogen ouder en hij vlucht uit de wachtzaal weg. Als eeuwenoud kadaver wordt hij door Miriam opgeborgen naast haar andere minnaars. Miriam krijgt vervolgens het bezoek van Sarah, die erg in het geval « John » geïnteresseerd is. Miriam ziet in Sarah haar nieuwe geliefde en ze wil van haar eveneens een vampiere maken.

Referentie
Niet ondertekend artikel (wat erop wijst dat het vooral persteksten van de BRT zelf zijn) in De Rode Vaan nr.32 van 1988

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.