Pierre Rolland (Gien, 10 oktober 1986) is een Frans wielrenner die anno 2018 rijdt voor Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale (foto Erik Westerlinck).

Hij werd in 2007 profrenner bij Crédit Agricole, nadat hij aan het einde van het vorige seizoen al stage liep bij die ploeg. In zijn jaren bij die ploeg boekte Rolland drie overwinningen in kleinere wedstrijden en won hij het bergklassement in de Dauphiné Libéré van 2008. Ook werd hij tweede in de vierde etappe van diezelfde Dauphiné Libéré, op een vrij geaccidenteerd parcours. Zijn grote doorbraak kwam in de Ronde van Frankrijk van 2011, toen hij de negentiende etappe, met aankomst op Alpe d’Huez, won. Dat jaar belandde hij op de elfde plaats in het eindklassement, in de schaduw van Team Europcars kopman Thomas Voeckler, die door een verrassend sterk optreden als vierde eindigde, en greep hij de witte trui van het jongerenklassement. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.