Peter Stetina (Boulder, 8 augustus 1987) is een Amerikaans wielrenner die anno 2018 rijdt voor Trek-Segafredo (foto Erik Westerlinck).

Peter Stetina is de zoon van oud-wielrenner Dale Stetina en de neef van oud-wielrenner Wayne Douglas Stetina.
In 2004 deed Stetina al mee aan de Amerikaanse kampioenschappen bij de junioren, hij werd toen tweede in het criterium. In 2005 deed hij nogmaals mee bij de junioren, ditmaal in de reguliere wegwedstrijd. Hij werd dat jaar kampioen door Tejay van Garderen af te troeven in de sprint. Na een stilte van drie jaar deed hij in 2008 mee aan de kampioenschappen bij de beloften, in de individuele tijdrit werd hij kampioen, bij de wegwedstrijd tweede, achter Kirk Carlsen. Verder deed hij mee aan de Ronde van de Toekomst, waarin hij tiende werd, en aan de wereldkampioenschappen voor beloften. Hij werd zesde in de tijdrit, op 1 minuut en een kleine 25 seconden van winnaar Adriano Malori.
Ook 2009 was een goed seizoen voor de Amerikaan, hij werd negende in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften, wederom Amerikaans kampioen tijdrijden (wederom beloften), en zevende in de Ronde van de Toekomst. In 2010 eindigde hij op de elfde plaats in de Ronde van Californië. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.