Tom Dumoulin (foto Erik Westerlinck) heeft de tijdrit in de Tour gewonnen. Hij was na 31 kilometer één seconde sneller dan Chris Froome, al was dat even onduidelijk. Op de tijdmeting die op televisie te zien was, leek de Nederlander tweede te eindigen…

Wat bleek? Bij Froome stopte de meting enkele meters vóór hij over de meet reed. Dumoulin en Froome wisten zo zelf even niet wie nu de snelste was. ASO kwam snel met een verklaring waar het misliep. Dumoulin werd tot zijn eigen verbazing als winnaar bevestigd en kreeg meteen felicitaties van concurrent Froome. “Sorry man”, zei de Nederlander.
“Er was geen probleem met de tijdsregistratie en de grafiek die op tv te zien was. Een politieman is over de finish gewandeld tussen de aankomst van Froome en Dumoulin en dat is meteen daarna rechtgezet”, aldus Guillaume Kleszcz van Tourorganisator ASO bij Sporza. De klok stopte dus met tellen toen de agent voor het oog van de elektronische tijdswaarneming passeerde, luttele seconden vooraleer Froom de finish zou overschrijden? “Er is er een automatisch systeem om dat te corrigeren. Dat is ook de reden dat de tijd van Dumoulin meteen daarna in het groen verscheen”, zei Kleszcz. (Het Nieuwsblad)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.