In de reeks “Guitar boogie” (instrumentale platen met de nadruk op sologitaristen) verscheen eind jaren zeventig bij MFP een plaat van ene Johnny Silent, waarvan de kwaliteit toch verwondering wekt.

Dit is geen pophistorie natuurlijk, maar zo’n relaxt sfeertje kan er ook wel eens af tussen Gustav Mahler en The Sex Pistols door. Deze Johnny Silent is dan ook André Sweygers, een eerste prijs klassieke gitaar en tevens gitarist bij The Bobby Setter Band die “Johnny Silent” hier dan ook begeleid op tien evergreens (zoals Jambalaya, Summertime, Caravan, Stardust…) en twee composities van Louis Van Rijmenant die onder het pseudoniem Tony Rendall de plaat heeft geproduceerd.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Veertig jaar geleden: Johnny Silent met “Guitar boogie” (vol.4)

  1. Momenteel op YouTube muziek van Johnny Dhondt….ik denk u daar ook een plezier mee te doen. Deze Johnny woont momenteel in Spanje en speelde vroeger bij “Danny & The Boys”

    Geliked door 1 persoon

    1. Jhonny Silent/Swijgers heeft niets met Jhonny Dhondt te maken. toeval of niet maar ik lees vandaag op youtube dat Jhonny dhondt in Spanje is overleden, reeds enkele maanden vermoed ik, heb hem gekend als een puike gitarist, top in het genre in Belgiê denk ik (git. instrum. ’60 ties Zweedse ruim voorradige instr. muziek)

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.