Het is vandaag al vijf jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner Cleto (eigenlijk Anacleto) Maule door verdrinking is omgekomen tijdens een vakantie op Sardinië.

96 cleto mauleHij is weer zo’n typisch voorbeeld van “verkeerde perceptie”. Ik ken hem immers uitsluitend van het prentje uit 1959 toen hij in Carpano reed (hiernaast), maar eigenlijk waren zijn gloriejaren toen al voorbij (ook al zou hij de jaren daarop nog voor Philco en VOV uitkomen) en die had hij van 1954 tot 1958 bij Torpado beleefd. In die periode won hij in 1955 immers de Giro di Lombardia en Milano-Torino, in 1956 de Giro dell’Appennino en de 20ste etappe van de Giro d’Italia (van Sondrio naar Merano), waarin hij ook vierde werd in het eindklassement (na Charly Gaul, Fiorenzo Magni en Agostino Coletto), en in 1958 nog eens de Giro dell’Appennino en tevens de Giro dei Quattro Cantoni in Zwitserland. Dat jaar werd hij ook tiende in Milaan-San Remo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.