Als men aan José De Cauwer vraagt wat zijn strafste prestatie is als sportdirecteur dan antwoordt hij niet de fameuze Tour-overwinning van Greg LeMond in 1989 (wat nochtans wellicht de waarheid is), maar wél dat hij er een jaar eerder in is geslaagd Eddy Planckaert in de groene trui naar Parijs te krijgen. Het is alleszins waar dat de zwaar gehavende ADR-ploeg hemel en aarde heeft moeten verzetten om Planckaert over de bergen te krijgen (zie bovenstaande foto van Guido De Munter). In 1989 zou Planckaert trouwens opgeven na Alpe d’Huez (17de rit). Het dient wel gezegd dat hij dan zat te huilen en dat Greg Lemond hem een gele trui moest geven om hem te troosten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.