Op 23 juli 2008 won Carlos Sastre de 17de etappe in de Tour, de koninginnenrit over drie Alpencols met aankomst op Alpe D’Huez, met twee minuten voorsprong. De Spanjaard nam de gele trui over van zijn ploegmaat Fränk Schleck en won later de Tour met 58 seconden voorsprong op Cadel Evans.

Sastre was in die tijd ontzettend populair hier in Vlaanderen, omdat hij via zijn plaatselijke fanclub zijn medewerking had verleend aan “Make a wish”, de stichting die het leven van kankerpatiëntjes wat draaglijker probeert te maken. Op sportief vlak moeten we echter durven stellen dat hij deze overwinning nooit heeft kunnen bevestigen en dat hij niet lang daarna tamelijk roemloos zijn fiets aan de haak heeft gehangen. En akkoord dat Fränk Schleck weinig kans maakte in de afsluitende tijdrit tegen Cadel Evans, maar toch was de “move” binnen de ploeg van Bjarne Riis niet helemaal zonder discussie.

Een gedachte over “Tien jaar geleden: Carlos Sastre rijdt zijn ploegmaat Fränk Schleck uit het geel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.