Vandaag 25 jaar geleden verbrak Chris Boardman het uurrecord van Graeme Obree van een week eerder.

Chris Boardman werd geboren in Liverpool, waar ook zijn vader Keith nog bij de locale wielerploeg is aangesloten geweest, samen met de huidige TV-reporter en schrijver van een boek over de gewezen werelduurrecordhouder, Phil Liggett, en, naar men ons wil doen geloven, Mick Jagger. Nu is het wààr dat Boardman na zijn wereldtitel achtervolging en tijdrijden in 1994 een telegram met felicitaties heeft gekregen van The Rolling Stones, maar dat was dan te wijten aan het feit dat hun manager een wielerfan is, die terecht vond dat het Engelse wielrennen dit steuntje kon gebruiken. Dat Jagger echter met vader Boardman zou hebben gekoerst, dat lijkt me toch erg “far-fetched”. Al was het maar omdat Liverpool dan wel het mekka van de popmuziek in de sixties mag zijn geweest, maar dat dit eerder was omwille van een ander “groepje”, terwijl The Rolling Stones uit Londen afkomstig zijn. Wat Mick Jagger dus zou bezield hebben om zowaar in Liverpool te gaan fietsen, is me een raadsel, ook al zou zijn zogenaamde vriend dan nog Keith hebben geheten. Maar kom, als het wielrennen in Engeland er populairder door wordt, zijn dergelijke verhalen meegenomen (*).

Ronny De Schepper

(*) Dankzij Facebook kan je dergelijke problemen nu meteen ook aan de betrokkenen voorleggen. Dat heb ik dus ook gedaan en dit is het antwoord dat ik kreeg van Keith Boardman: “It was not me who met Mr Jagger but my son Chris, hope this doesn’t disappoint you too much.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.