Nadat hij een jaar eerder de rit ter nagedachtenis van Tom Simpson had “mogen” winnen, wint Barry Hoban deze keer écht een rit in de Tour. Hij zal dit ook nog zesmaal doen, zowel in 1969 (twee) als in 1973 (twee), in 1974 en in 1975!

Barry Hoban (Wakefield, 5 februari 1940) is een voormalig Brits wielrenner. Hij was beroepswielrenner tussen 1964 en 1980 en won dus niet minder dan acht ritten in de Ronde van Frankrijk. Tevens wist hij in 11 van zijn 12 deelnames aan de Tour de eindstreep te halen.
Geïnspireerd door zijn streekgenoot Brian Robinson en door Tom Simpson vertrok Hoban in 1962 naar Frankrijk, waar hij in 1964 prof werd. In zijn debuutjaar won hij twee etappes in de Ronde van Spanje en een in de Midi Libre. In 1966 won Hoban Rund um den Henninger-Turm en in 1974 Gent-Wevelgem.
Twee jaar na de dood van zijn vriend Tom Simpson trouwde hij met diens weduwe, Helen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.