2.Van Avermaet; 3.Lampaert: het moet dus al een straffe zijn die winnaar wordt om daarmee te kunnen leven! Maar wie zou het John Degenkolb misgunnen? Na wat de man heeft meegemaakt (zie verder) dacht niemand nog dat hij ooit opnieuw aan de top zou staan (bovenstaande foto: Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto: Erik Westerlinck).

John Degenkolb (Gera, 7 januari 1989) is een Duits wielrenner. Hij won de klassiekers Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem en Parijs-Tours, evenals etappes in de Tour, de Giro en de Vuelta.
Op 19 januari 2016 werd Degenkolb, samen met zijn ploegmaten Ramon Sinkeldam, Max Walscheid, Warren Barguil, Chad Haga en Frederik Ludvigsson aangereden tijdens de winterstage in Calpe. Enkel Soren Kragh Andersen kwam er zonder kleerscheuren van af. Degenkolb verloor hier bijna zijn linkerwijsvinger. Verder kreeg hij ook nog hechtingen aan dijen, onderarm en lip. Sindsdien is hij nog steeds op zoek naar zijn vroegere vormpeil.

RVV 2018 (192) - kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.