Na zijn geslaagd optreden in “De Pappenheimers” was Hans Seminck tien jaar geleden alweer “goe bezig” in “De Canvascrack”. Nog beter is dat hij al eens is komen kijken of ik er iets over te zeggen had, maar dat was nog te vroeg, hé Hans.

Maar goed, veel viel er voorlopig toch nog niet te zeggen, al scoorde Hans een uitstekende 5-5 tegen de crack, als ik me goed herinner. De huidige crack is een échte crack, die ik misschien wel supercrack zie worden, maar als iemand hem dat zal beletten, dan zal het wel Hans Seminck zijn.
Dat zal dan zijn revanche zijn voor de 9.000 euro die hij door de neus geboord zag in “De Pappenheimers”, de populaire quiz op één. Samen met zijn zus was Hans er in februari in geslaagd zich te plaatsen voor de finale, maar B.V.-ploegmaat Dirk Sterckx nam teveel tijd bij het beantwoorden van de vragen, zodat hij en Hans zelf op het einde elk nog een goed antwoord te kort kwamen om 9.000 euro op te strijken. Hans, die naar zijn eigen zeggen in de quiz, nu aan de kost komt als copywriter zou dat geld volgens mij goed hebben kunnen gebruiken. Akkoord, ik ken copywriters die veel geld verdienen, maar zelf was ik op dat gebied een kluns en door mijn eigen schuld was ik altijd onderbetaald. “En het zou me niet verbazen dat Hans, die ik ken als een timide jongen, ook wel in dat bedje ziek is,” schreef ik toen, maar dat moet ik nu rechtzetten. In “De Canvascrack” kreeg Hans immers de kans iets dieper in te gaan op zijn huidige job en toen bleek hij toch wel een goudhaantje te pakken gekregen te hebben.
Maar hóe ken ik Hans eigenlijk? Wel, hij was een jonge confrater bij “Het Laatste Nieuws” toen ikzelf nog voor “Stepsmagazine” werkte. Toen men mij daar vroeg een Gentse stadsredactie samen te stellen, kwam ik al vlug bij hem en zijn collega Philippe François terecht. Kort nadien gaf ik er zelf de brui aan bij Steps (om, ironisch genoeg, bij “Het Laatste Nieuws” te gaan werken, waar Hans ondertussen weg was) en ik weet dus niet of die “stadsredactie” ooit effectief heeft gewerkt. Hoe dan ook, het duurde tot “De Pappenheimers” vooraleer ik Hans nog eens te zien kreeg. En, guess what, hij was verdikt en kaler geworden. Vadertje Tijd heeft immers de gewoonte om zich in clichés te hullen…

Ronny De Schepper

3 gedachtes over “Tien jaar geleden: Hans Seminck in “De Canvascrack”

  1. En wat bleek? Hij lag er al uit! Nu zal ik dus nooit weten hoe dat in zijn werk is gegaan. Want ik vind nog altijd dat er iets fundamenteel fout is aan deze quiz. Als de crack het immers een beetje wat handig aanlegt (zoals de jongste supercrack deed bijvoorbeeld), dan kan men er hem immers nooit uitspelen. De vragen kan men immers meestal als volgt indelen: twee vragen die zo makkelijk zijn dat de uitdager het antwoord ongetwijfeld kent en men hem (of haar) dus zonder moeite kan volgen. Dan zijn er twee vragen waarop de uitdager het antwoord pertinent niét kent en dus zo maar een gok doet. Aangezien je als crack tenminste drie punten moet halen, kan je ook hier volgen, zij het dus met enig risico. Maar dat risico wordt meestal weggenomen door een vijfde vraag waarop de crack het antwoord zeker kent, terwijl dat bij de uitdager niet het geval is. Op die manier blijft de crack niet alleen in het spel, hij speelt ook de uitdager weg en kan dus overgaan naar een volgende tafel. Hans leek me typisch iemand die het op zo’n manier kon spelen. Ik vraag me dus af wat er verkeerd is gegaan. Hans? Hoor je me?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.