Freddy De Blieck, een streekrenner (Beveren-Waas) waar wij vaak zijn naar gaan kijken (op bovenstaande foto wordt hij in de Sint-Jorisstraat in Temse nipt verslagen door thuisrenner Sylvain Roelants), viert vandaag zijn 75ste verjaardag.

Jean-Paul Vermeire schrijft over hem op de Wielersite: “Freddy De Blieck won in Wetteren eens een liefhebberskoers op een imposante wijze. Hij viel aan kort na de start, bleef alleen voorop en had aan de eindstreep 8 minuten voorsprong. Nochtans werd er achter hem toch fel gereageerd. Hij was die dag echter outstanding. Daarom ben ik zijn naam nooit vergeten en het verwonderde mij dan ook dat hij het achteraf niet gemaakt heeft als beroepsrenner (*), maar ik geloof dat een zware valpartij hem blijvende schade heeft berokkend… naar verluidt.”

(*) In 1965 bij Dr.Mann, in 1966 bij Goldor (zie onderstaande foto).

foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.