Het is al tien jaar geleden dat Willy Baeke – op de foto staat hij prominent op de voorgrond – overleden is. Ik wil deze verjaardag van zijn dood dan ook aangrijpen om hem hulde te brengen.

Heel lang heb ik Willy niet gekend. Hij situeert zich in die korte episode (1973-1974) dat ik mij engageerde bij de jongerengroep De Veldstraat, waarvan hij één van de leidende figuren was.
De Veldstraat was eigenlijk een initiatief van oud-KSA-leden (waaronder Willy) en ikzelf kwam er pas bij nadat vooral onder invloed van Frank Van der Herten, die ook nog bij de KSA was geweest, de socio-culturele werkgroep van Broebelke zich van de jeugdclub afscheurde en zich bijna integraal (alleen Patrick Michiels bleef lid van ’t Broebelke) in de werking van De Veldstraat inschakelde.
Eén van onze grootschalige initiatieven was de manifestatie Triangel die evenwel ook onze grootste flop werd. Willy schreef toen een open brief aan de inwoners van Temse, die ik hier heb overgenomen.
Op het persoonlijke vlak is mijn dierbaarste herinnering aan Willy het optreden van de zogenaamde cabaretgroep van De Veldstraat in Gistel bij de gebroeders Haghebaert. Daar bracht hij o.m. zijn ongeëvenaarde versie van “De fiets van Piet Paaltjens”…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.