Al 45 jaar maakt Patrick Michiels (65) deel uit van UNIZO, waarvan 23 als voorzitter van de afdeling Temse. In mei jl. legde hij zijn functie van voorzitter neer. Hier volgt een beknopte retrospectieve van de man die in Temse wordt geïdentificeerd met de familiezaak-kantoorboekhandel Techniek & Kunst, maar bovenal met reclameblad De Nieuwe Omroeper, waarvan hij meer dan 42 jaar (1973-2015) uitgever en bezieler was. Sinds 2016 is dit populaire Temsese reclameblad ondergebracht bij de mediagroep Corelio, maar achter de schermen wordt Patrick nog altijd nauw betrokken bij de samenstelling.

Patrick Michiels werd geboren in Temse op 19 juni 1953 als jongste van 4 (Eric, Helga, Mien). Zijn ouders – Werner en Yvonne Michiels-Mertens – runden kantoorboekhandel Techniek en Kunst (°1937) en reclameblad De Nieuwe Omroeper (°1953). Als student aan het Instituut voor Journalisten in Brussel combineerde hij z’n studies vanaf mei 1973 met zijn activiteit als startende zelfstandige uitgever en werd hij onmiddellijk actief lid bij het NCMV, sinds 2000 UNIZO.
In 1975 verzoekt voorzitter Desiré Van Riet hem om in de schoot van de vereniging een Jonge Kamer uit te bouwen, meteen de aanzet van een langdurig engagement. In 1995 volgt hij Franky De Graeve op als voorzitter en samen met secretaris Bert Andries vormt hij een operationele tandem, die de ondernemersorganisatie de 21ste eeuw binnenloodst.
Intussen hebben tientallen bestuurders de uiteenlopende interesses van Patrick
leren kennen: focus op retail en pleitbezorger voor de handelskern (o.a. nadrukkelijk vertaald in de GECORO), eindejaarsacties, modegerichte thema’s, regionale aanwezigheid in diverse raden e.a. Hij onderhoudt niet alleen relaties met de ruime achterban en de lokale overheid, ook met de boegbeelden Kris Peeters en Karel Van Eetvelt.
Naast communicatie en publicaties is hij actief op minder courante domeinen. Begin jaren ‘90 is hij inspirator en uitvoerder van een solidariteitsactie voor getroffen Boelarbeiders bij het faillissement van de scheepswerf.
Zelfstandige ondernemers neemt hij dan weer graag mee naar een culturele activiteit. Begin 2018 stelt hij zelf de expo ‘65 jaar De Nieuwe Omroeper‘ samen: een beeldrijke (her)beleving
van commercieel Temse. Hoe graag hij ook de controverse opzoekt, beroepsernst is zijn rode draad met als leidmotief ‘als de plicht roept’.
In het verenigingsleven van Temse zette Patrick Michiels zijn eerste stappen bij jeugdclub Broebelke (°1969). Met Luc De Ryck, de huidige burgemeester, richtte hij 2 verenigingen op:
– 1974: schaakclub Boey, waarvan hij de eerste voorzitter was, later erevoorzitter
– 1975: wielergezelschap De Steendoodtrappers
Als rasechte Temsenaar vond hij zijn tweede thuis op de Velle, waar hij
meer dan een kwarteeuw (1979-2006) voorzitter was van Volleybalclub VV Temse en jaren participeerde aan SOS-Velle. In 2015 lag hij in Temse aan de basis van UNIZO+ en slaagde hij erin om een nieuwe lichting jonge ondernemers in het bestuur op te nemen.
Na 23 jaar voorzitterschap vond Patrick het logisch om de voorzittersfunctie
ter beschikking te stellen. Hij blijft actief als zelfstandig ondernemer en als bestuurder van UNIZO. Dagelijks de ruime actualiteit volgen via verschillende mediakanalen blijft zijn passie.
Patrick Michiels huwde in 1986 met Monique Pauwels (°1965). Hij is vader van Marlies, Wouter, Tijs en Brecht.
Op de foto herkent men Patrick Michiels (midden) met bestuurders van UNIZO bij de opening van de expo ‘65 jaar De Nieuwe Omroeper’ in het Gemeentemuseum (februari 2018). V.l.n.r. schepen Franky De Graeve, Stijn Teugels, Vic Van de Voorde, Bart Thierens, Frederik Poschet, Patrick Michiels, Bert Andries, Luc Thierens en Johan Nees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.