Het is al vijf jaar geleden dat Jacky Berwouts is overleden in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent. Ik kende Jacky vooral als decor- en kostuumontwerper bij het Gentse Arenatheater. Hieronder dan ook een ontwerptekening van Jacky voor de Driestuiversopera van Bertolt Brecht als postuum eerbetoon.

Die Driestuiversopera werd destijds gespeeld in een Nederlandse bewerking van Ton Lutz en Walter Ertvelt (liedjes) en in een regie van Jaak van de Velde. Assistent-regisseurs waren Wim Lanckrock en Arne Sierens en decor en kostuums waren zoals gezegd van Jacques Berwouts, geassisteerd door Lieve van der Stichel en Annick Pauwels. De muzikale leiding was in handen van Katrijn Friant. De cast bestond uit Marc Coessens, Karel Deruwe, Marijn Devalck, Katrien Devos, Liliane Dorekens, Linda Lepomme, Erna Palsterman, Carl Ridders, Daan van den Durpel, Elisabeth van Dooren, Hilde van Mieghem, Nicole van der Veken, Loes van den Heuvel, Stef Bayens, Geertrui Daem, Jacob Beks en Arne Sierens. Muzikanten waren Walter Stes, Tony Boast, Willy Seeuws, Katrijn Friant, Marcel de Fleyt, Dirk Deleersnijder, Ludwig Delecluyse en Albert van Hulle. De première was op 26 september 1981 en er werd gespeeld tot en met 24 oktober 1981.

2 gedachtes over “Jacky Berwouts (1945-2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.