Het is vandaag al 65 jaar geleden dat Gaston Rebry (in het midden op bovenstaande foto in Alcyon-trui, naast v.l.n.r. Jos Moerenhout, Frans Bonduel en Alfons Schepers voor het vertrek van de Ronde van Vlaanderen 1934) vroegtijdig is overleden.

Gaston Rebry was een toprenner in de jaren ’20 en ’30. Hij was vooral een klassiek renner. 3 x winnaar van Parijs-Roubaix, 1 x de Ronde van Vlaanderen (namelijk in 1934 toen bovenstaande foto werd genomen; Schepers zou trouwens tweede worden), 1 x Parijs-Nantes en Lyon-Belfort. In de Tour de France van 1931 behaalde hij de 4de plaats, won in totaal 4 tour-ritten en droeg in 1929 één dag de gele trui. Na zijn carrière had hij een sterk beklant café (met de toepasselijke naam Parijs-Roubaix) in Wevelgem. Hij stierf op vrij jonge leeftijd aan de gevolgen van een hartkwaal. Zijn familie week nadien uit naar Canada alwaar zijn zoon Gaston carrière maakte als een befaamd schilderkunstenaar.

Geert Dessein op de Wielersite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.