Omwille van het vijftigjarige bestaan van de Tour wordt voor het eerst een groene trui uitgereikt voor de leider op punten. Maar aangezien Fritz Schär (tweede op de foto) ook de eerste geletruidrager was, is het niet zeker wie effectief de eerste drager was. Het is immers niet zeker dat ze werd gedragen door de tweede, Wout Wagtmans (aan de leiding op de foto), zoals dat nu het geval zou zijn. Wellicht niet zelfs, want die regel (dat als de puntenleider tevens de algemene leider is, de trui wordt gedragen door de tweede) zou voor het eerst pas toegepast zijn in 1957 (Darrigade wint, maar Poblet mag de groene trui dragen). Schär zou overigens de trui uiteindelijk wel in Parijs dragen en kan op die manier dus toch als de eerste groenetruidrager worden beschouwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.