45 jaar geleden won de Fransman José Catieau de Tourrit Rotterdam-Sint-Niklaas (137,5km) vóór onze landgenoot Herman Vanspringel. Deze nam wel de gele trui met dertig seconden voorsprong op Catieau. Samen hadden ze meer dan twee minuten voorsprong op het peloton. Het leek me dan ook zo’n typische afspraak: voor jou de rit, voor mij de gele trui, maar met zekerheid kan ik dat niet zeggen, aangezien ik de rit niet op televisie heb gevolgd. Ik stond namelijk met mijn ouders langs een kasseistrook op de Velle. De doortocht van Herman Vanspringel herinner ik me nog, maar dat er iemand bij was, dat wist ik niet meer. Ook van de doortocht van het peloton herinner ik me totaal niks meer (foto Erik Westerlinck).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.