Damiano Caruso, (Ragusa, 12 oktober 1987) is een Italiaans wielrenner die anno 2018 rijdt voor BMC Racing Team (foto Erik Westerlinck).

In 2008 werd hij Italiaans kampioen op de weg bij de beloften. In 2009 won hij de 2e etappe van de Girobio. Op 20 februari 2012 schorste het Italiaans Olympisch Comité hem voor één jaar wegens betrokkenheid bij een dopingzaak. Zijn schorsing ging met terugwerkende kracht in op 6 december 2010 en was dus al afgelopen op het moment van de uitspraak.
In 2013 won hij de 5e etappe van de Internationale Wielerweek en het bergklassement van de Ronde van Peking. In 2015 won hij de 9e etappe van de Ronde van Frankrijk (ploegentijdrit) en in 2016 het bergklassement van de Ruta del Sol. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.