Morgen wordt violiste Anne-Sophie Mutter 55 jaar.

Zij is een typisch Karajan-product, niet alleen op muzikaal vlak, zelfs in haar privé-leven. In 1989 trouwde zij immers met Detlef Wunderlich, de advocaat van o.a. Herbert von Karajan en vele andere uit de jetset van de muziek. Zij kregen twee kinderen. In 1995 overleed Detlef echter aan kanker. In 2002 huwde ze met de Amerikaanse dirigent, pianist en componist André Previn (°1929), die van 1970 tot 1979 met Mia Farrow was gehuwd. Als huwelijksgeschenk schreef Previn een concerto voor haar. Samen met Mutter heeft hij dochter Soon-Yi geadopteerd, die nu met regisseur Woody Allen is getrouwd. Zij scheidden in 2006. Anne-Sophie Mutter ging dan les geven in Engeland omdat ze vond dat het nodig was dat iemand daar de Engelsen eens leerde viool spelen. In 1993 bracht ze met de onlangs in opspraak gekomen James Levine een CD uit vol “hits” (Zigeunerweisen, Méditation de Thaïs enz.). Kitsch maar met een verbluffend meesterschap, aldus Stephan Moens destijds in De Morgen. En Joris Duytschaever voegde daar op 9 november 2012 op mijn blog aan toe: “Volgens Reinhard Goebel is Mutter het type muzikant dat nog nooit een boek van iets of wat gelezen heeft. Wel ironisch dat uitgerekend zij onlangs een eredoctoraat kreeg…” En niet alleen dat, de straat waar ze woont in de Duitse stad Wehr is naar haar vernoemd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.