Harm Ottenbros, de voormalige Nederlandse wielrenner uit Alkmaar, viert vandaag zijn 75ste verjaardag.

Ik hoop dat hij dat in de nodige sereniteit kan doen, want Harm Ottenbros is een beetje de Roger Walkowiak van Nederland. Het grootste succes van zijn loopbaan haalde hij immers in 1969 toen hij in Zolder wereldkampioen werd. In de sprint versloeg hij onze landgenoot Julien Stevens. Ottenbros beleefde weinig plezier van zijn wereldtitel. In 1970 kreeg hij last van een blessure en verdere successen bleven dan ook uit. Toch bleef Ottenbros nog zes jaar in het peloton en won hij zelfs nog tal van minder belangrijke wedstrijden. Maar na het beëindigen van zijn carrière wilde hij niets meer met wielrennen te maken hebben. Hij gooide zijn fiets zelfs van de Zeelandbrug in de Oosterschelde. Pas de laatste jaren laat hij zich weer zien in het wielerwereldje. (Wielersite)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.