Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat in Deurne ex-wielrenner Johnny Dauwe is overleden. Op 37-jarige leeftijd maakte hij zelf een einde aan zijn leven.

Johnny Dauwe heeft België vertegenwoordigd op de Olympische spelen van Seoel. Hij trad daar aan op de weg en werd 19de.
In 1989 debuteerde hij bij de profs bij Domex-Weinmann, waar hij meteen twee ritten in de Ronde van Murcia won en zegevierde in Assenede-Oosteeklo. De Ronde van Murcia lag Dauwe want het jaar daarna won hij er opnieuw twee etappes en werd vijfde in Kuurne-Brussel-Kuurne, een wedstrijd die hij zelfs won in 1991, toen hij voor het Tulip-team van ploegleider José de Cauwer reed.
Hij won dat jaar ook de GP Samyn in Fayt-Le-Franc en de intussen gekende twee ritten in de Ronde van Murcia. In 1992 won hij twee regionale wedstrijden, één in Aalter en één in Hamme. Hij werd dat jaar ook nog 7de in Parijs-Brussel.
In 1993 stapte hij over naar Collstrop. Hij won een rit in de Ronde van de Sarthe en een regionale wedstrijd in Wielsbeke. Hij werd ook zevende in de Scheldeprijs in Schoten en reed de Vuelta. Hij eindigde 102de.
In 1994 stapte hij over naar Zetelhallen-Vosschemie, een team gesponsord door Remi De Moor en won de 1-Meiprijs in Hoboken. Daarnaast haalde hij een Belgische baantitel in de ploegkoers samen met Patrick Van Hoolandt. In 1995 en 1996 liet hij geen noemenswaardige prestaties meer optekenen. Ik herinner me wel nog een wereldkampioenschap puntenkoers op de baan, waarin hij opvallende diensten verleende aan… de Italiaan Silvio Martinello. Hij stopte op 30 juni 1996. Hij haalde bij de profs 15 overwinningen, meestal behaald in een massaspurt, een discipline waarin Dauwe gevreesd was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.