Het is al vijf jaar geleden dat de bescheiden Franse profrenner Hervé Boussard is overleden.

Alhoewel in het overlijdensbericht “épilepsie fatale” wordt aangegeven als doodsoorzaak, moet ik toch alweer vaststellen dat het hier een renner betreft die ooit de bronzen medaille behaalde op de 100km ploegentijdrit (in Barcelona 1992, samen met Philippe Gaumont, ook al overleden, Didier Faivre-Pierret en Jean-Louis Harel, twee jongens die nooit prof geworden zijn) en het daarna als prof niet kon waarmaken, ondanks een tweede plaats in Parijs-Roubaix en een derde in Parijs-Tours voor beloften (in 1993). Na zijn actieve loopbaan ontpopte Boussard zich als trainer van Franse beloften zoals Yoann Offredo, Arnaud Demare, Florian Sénéchal en Adrien Petit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.