Nationale bijeenkomst in Overijse. Dit was dus niet die vorige Nationale Bijeenkomst in Geel, waarover de BRT een uitgebreide reportage heeft gedraaid met onze ploeg in de hoofdrol. En evenmin de volgende N.B. in Bergen, waar bovenstaande foto is genomen, maar bij gebrek aan foto’s uit Geel moet ik hierop wel terugvallen.

Wij zijn zeer gelukkig! Alhoewel (natuurlijk) niet voltallig, waren wij er toch met 30 op 32 leden. 25 reden ’s zaterdags en zelfs met de druilige motregen van Gent tot Overijse, was iedereen stipt aan de Sterre en zo konden we ook stipt om 10 u vertrekken met onze autokaravaan van 8. Het parkeren in Overijse viel ook nog mee, amper 20 meter van het inschrijvingsgebouw, en het ritje volgen kon ook, alhoewel wij met de auto’s 3 km moesten omrijden omdat de politie het stukje 30 meter, aan het inschrijvingsgebouw afsloot 15 min. voor wij vertrokken.
Juist bij het vertrek, na amper tien meter (een nieuw record!), viel Roddy plat en gelukkig waren wij nog niet aan het omrijden begonnen. Het ging vlot tot na 8 km Rebecca haar wiel los kwam en zij ook ongesteld op de fiets zat (wij gaan ook nog les moeten geven in wat en hoe eten). 7 km verder viel Dimitri in een bocht maar vertrok weer. Wij hadden nog heel wat kleine haperingen, zoals Ronny die met een traag leeglopende voorband reed en bij gebrek aan reservewiel om het half uur moest bijpompen.
Het parcours zelf was mooi met lastige stukken, waarop Yves en Dimitri heel wat zweet lieten, ook Guido zakte in het 2de gedeelte wat weg. Voor de anderen een succes. John, Luc en bijna de hele jeugd zagen wij niet achteraan, dus die maken vorderingen, en het was niet alleen de jeugd, zelfs Jozef (onze ouderdomsdeken) was in zijn nopjes op zulk parcours.
Alhoewel er op een 4-tal, toch tamelijk gevaarlijke punten, geen seingever te zien was, toch een geslaagd parcours met een controle ongeveer half weg en een op 5 km van het einde.
Een herinnering die mag gezien zijn, zeker na het fiasco vorig jaar, maakte van het geheel een geslaagde dag.
Met dank aan alle chauffeurs die voor het vervoer van leden en fietsen zorgden.
Uitslagen:
Aantal deelnemers: 4.146 of 134 minder dan vorig jaar
Interprovinciaal gezien komt Oost-Vlaanderen op de 2de plaats met deelnemers en een eerste plaats wat betreft deelname van het aantal clubs
Antwerpen 1.069 deelnemers 45 clubs
Oost-Vlaanderen 809 dln. 46 clubs
Limburg 611 dln. 37 clubs
Uitslag der clubs uit Oost-Vlaanderen:
1 Unitas Steenhuize 82 deelnemers
2 Trekvogels Haaltert 46
3 St-Maria-Oudenhove 43
4 Rap en Glad Oudenaarde 41
Merelbeke 41
6 Oostakker 35
7 SPORT NA ARBEID 30
8 Vrije Vogels 28
9 Lambroek Massemen 27
10 Centrum Sp. Eeklo 25
11 Gentse Velosport 24
SK Heusden 24
13 K. van Wijnendaele 22
14 Zomerliefvrienden 19
15 Slepend wiel Hilleg. 18
16 Wielervr. Evergem 17
Zwalmstoempers 17
Eikelvr. Oosteeklo 17
19 St-Maria-Lierde 16

André Dhondt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.