Giampaolo Caruso (Avola, 15 augustus 1980) is een Italiaans wielrenner (foto Erik Westerlinck).

In het begin van zijn carrière liet Giampaolo Caruso al zien een uitstekend klimmer te zijn met een 19e plaats en een 12e plaats in de Ronde van Italië. In 2003 boekte hij zijn eerste overwinning met een etappezege in de Tour Down Under. Deze overwinning werd hem later afgenomen wegens het gebruik van nandrolon.
In 2009 heeft hij zijn beste seizoen met een 7e plaats in de Ronde van Trentino, een 10e in de Coppi en Bartali Week en hij won met overmacht de Brixia Tour waar hij ook nog eens twee zware bergritten op zijn naam schreef.
Caruso wordt genoemd als mogelijke klant van de doping-arts Eufemiano Fuentes, in de zaak Operación Puerto. Caruso heeft echter altijd gezegd dat hij onschuldig is. In augustus 2015 kwam echter naar buiten dat er bij een hertest van een bloedstaal uit 2012 EPO in het bloed van Caruso was aangetroffen. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.