Aangezien er vaak wordt gediscussieerd over de leeftijd van Tourdeelnemers (denk aan het boek van Bob Mendes) wil ik een interessant artikeltje van ene G.V. in Het Nieuwsblad van vijf jaar geleden aan de vluchtigheid van het krantenmedium ontrukken en hier bewaren om af en toe eens af te toetsen.

“Twee opmerkelijke renners in het voorlopige deelnemersveld van de Tour. Jens Voigt (foto), 41 jaar en 186 dagen oud, begint straks voor de zestiende keer aan de Ronde van Frankrijk. Dat maakt van de Duitser de oudste deelnemer sinds 1928. Om het eeuwigheidsrecord te verbeteren moet de Duitser van Team RadioShack-Leopard nog bijna tien jaar blijven fietsen, want dat staat al sinds de tweede editie van de wedstrijd, in de Fransman Henri Paret. De kerel was 50 jaar en 201 dagen toen hij aan de klus begon.
Aan de andere kant is er dan weer Danny van Poppel. De Nederlander is met zijn 19 jaar en 338 dagen de jongste deelnemer sinds Adrien Cento (19 jaar en 123 dagen) in 1937. De allerjongste deelnemer verscheen ook in 1904 aan de start. Dat was de Fransman Camille Fily. Die had toen de leeftijd van 17 jaar en 122 dagen.”
Met zijn zestiende deelname is Jens Voigt echter nog niet de renner die het meeste aantal keren aan de start van La Grande Boucle is verschenen. Vijf jaar geleden nam de 39-jarige Australiër Stuart O’Grady immers voor de zeventiende maal deel. Daarmee evenaart hij het record van de Amerikaan George Hincapie.
Zoetemelk nam net zoals Voigt zestien maal deel. Ekimov, Christophe Moreau, Guy Nulens en Lucien Van Impe staan op rang drie met vijftien deelnames.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.