De Hongaarse sopraan Eva Marton, die vooral bekend is door haar vertolkingen van Puccini’s Turandot en Tosca, en Wagneriaanse rollen, viert vandaag haar zeventigste verjaardag.

Eva Marton zou destijds aan de toenmalige intendant Marc Clémeur verklaard hebben dat de Vlaamse Opera het eerste operahuis ter wereld was. Als men dan weet dat ze reeds in de Metropolitan Opera en op de Salzburger Festspiele Elektra heeft gedaan en eraan toevoegt dat ze nu voor het eerst die rol had kunnen zingen i.p.v. schreeuwen, dan heeft dit natuurlijk te maken met de akoestiek van dit huis die fantastisch is, maar uiteraard ook met het dirigeren door Stefan Soltesz. Zij had toen trouwens net een integrale CD gemaakt van ‘Elektra’ met Wolfgang Sawalisch als dirigent en ondanks alle respect voor deze grote mijnheer zei ze dat ze zich door Soltesz als zangeres veel meer gesteund had gevoeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.