Djamolidine Abdoesjaparov. Ik vind het een naam die met recht en rede thuis hoort in een cultuurrubriek. Toch heeft deze Oezbeek als wielrenner eerder een plaats veroverd op de sportbladzijden. Het was echter wel de enige ingezetene van Oezbekistan die ik met name kon noemen. Vanaf vanavond komt daar nu ook mevrouw Matlubeh bij, want zij zingt volksmuziek uit haar land in de Gele Zaal. ★ Screamin, Jay Hawkins (foto) is dan anderzijds een naam die je hier NIET verwacht, ook al behoort « I put a spell on you » tot de echte klassiekers van de popmuziek. Vanavond treedt in de Logos Tetraeder Paul Dutton op, een man die zich voor zijn act op de zwarte rocker baseerde. Verwacht echter geen rock’n’roll, want dat zou erg slecht zijn voor de gezondheid van Godfried-Willem Raes. Wel gorgelt, snuift en schreeuwt Dutton zoals hij vindt dat Hawkins dit ook doet★ En zo kunnen we meer bezadigde lezers eerder de Rode Pomp aanraden, want het Eric Vermeulen Trio brengt daar een concert met beschaafde jazz. De tijd dat jazz in bordelen thuishoorde, is immers al lang voorbij. (HLN, 17/6/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.