In 2008 startte de Grand Boucle Féminine (de Ronde van Frankrijk voor vrouwen, zeg maar) in Gent op de Vrijdagsmarkt. Ik ben naar de ploegenvoorstelling en de start gaan kijken, maar heb helaas zelf geen foto’s genomen. Mijn dank dus aan stijn.linearecta.be.

Het startschot werd gegeven door schepen van Sport Christophe Peeters. Nadien ben ik nog even binnengesprongen in de Casa Rosa, waar de Gentse lesbiennevereniging een tentoonstelling over vrouwenwielrennen had georganiseerd, mede geïnspireerd door mijn blog, zoals ze zelf toegaven. De ritwinst ging naar Diana Ziliute en de eindoverwinning van de ronde was voor de Oostenrijkse Christiane Soeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.