De Amerikaanse schaatser, wielrenner en dokter Eric Heiden viert vandaag zijn zestigste verjaardag.

In februari 1977 werd Eric Heiden de eerste Amerikaan om wereldkampioen in het snelschaatsen te worden (tweede foto van links). Hij zou nadien niet minder dan vijf maal goud winnen op de Olympische Spelen van 1980 te Lake Placid. Hij werd ook 3x wereldkampioen allround en 4x wereldkampioen sprint in het schaatsen.
Na 1981 zou hij net als zijn zus Beth zich toeleggen op het wielrennen. En toch zou deze prachtatleet er niet in slagen om in 1986 de Ronde van Frankrijk te beëindigen. Hij werd in 1985 wel kampioen van zijn land (tweede foto van rechts), maar toen stelde het Amerikaanse wielrennen nog niet veel voor. Ik herinner me wel een interview dat Jan Wauters van hem ging afnemen voor Humo, vooral omwille van de lyrische beschrijving van de dijen van de atleet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.