Christopher Juul Jensen (foto Jean-Pierre Verstraete) heeft gisteren de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 28-jarige Deen van Mitchelton-Scott kon als vroege vluchter net uit de greep van het peloton blijven en zet zo de zegeteller van zijn team op 27. Michael Matthews (Sunweb) won enkele tellen later de sprint voor plek twee, Yves Lampaert (Quick Step Floors) werd derde. De leiderstrui van de Zwitser Stefan Küng (BMC) kwam niet in gevaar.

Christopher Juul Jensen (Kilmacanogue, 6 juli 1989) werd in 2007 Deens kampioen in de ploegentijdrit bij de junioren, samen met Rasmus Guldhammer en Ricky Enø Jørgensen en tweede op het nationaal kampioenschap mountainbike. Hij won daarnaast het eindklassement van de Zwitserse wedstrijd Tour du Pays de Vaud.
In 2010 werd hij achtste in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en achtste op het nationaal kampioenschap tijdrijden voor beloften. Op het nationaal kampioenschap op de weg voor beloften behaalde hij een zilveren medaille.
Hij werd in 2011 opnieuw nationaal kampioen ploegentijdrit voor elite, deze keer samen met Lasse Bøchman, Daniel Foder, Jimmi Sørensen, Michael Valgren en Troels Vinther.
In 2015 werd hij Deens kampioen tijdrijden bij de elite en won hij het eindklassement van de Ronde van Denemarken. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.